top of page
Ieškoti

Mažųjų gamtininkų olimpiada

Paskutinę kalendorinio rudens dieną, lapkričio 30-ąją, septynios Rokiškio rajono pradinių klasių mokinių komandos, kurias sudarė antrokai, trečiokai, ketvirtokai ir jas ruošę bei palydėję mokytojai: Dalia, Rita, Kristina, Edita, Ramutė, Irena, Sigitas, rinkosi į Mažųjų gamtininkų olimpiadą. Olimpiada vyko Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centre, kuris, kartu su Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos pradinių klasių mokytoja Olia Samėniene, organizavo olimpiadą. Į olimpiadą buvo pakviesta viešnia, kuri prisijungė nuotoliniu būdu. Viešnia – žurnalo ,,Lututė“ redaktorė Inesa Oranskytė. Ji nuoširdžiai pasveikino olimpiados dalyvius ir palinkėjo pažinti gamtą, ja rūpintis ir padrąsino olimpiniu šūkiu „svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti“.

Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centro metodininkė Rosita Lasienė taip pat tarė sveikinimo žodį dalyviams ir priminė, kad komandos, kurios geriausiai atliks testo klausimus, gaus ne tik padėkas, bet ir auksinę, sidabrinę arba bronzinę žvaigždę, supažindino su olimpiados vykdymo bei vertinimo komisija, džiaugėsi, kad renginį remia žurnalas „Lututė“, Rokiškio komunalininkas, Rokiškio Juozo Tųbelio progimnazijos Keramikos būrelis, Rokiškio rajono savivaldybė. Olimpiados organizatorė Olia Samėnienė pasidžiaugė, kad visos komandos savo mokyklose atliko bandomąjį testą Classroom platformoje, susipažino su nauja užduočių atlikimo forma. Ji priminė, ką ir kaip reikės atlikti, kada pateikti testą. Mokytojai, kol mokiniai atliko olimpiados užduotis prie kompiuterių, susipažino su mokomosiomis programėlėmis, kurios naudingos gamtamoksliniam ugdymui.

Olimpiados rezultatai maloniai nustebino. Visos komandos surinko daugiau nei pusę galimų taškų, o labiausiai pasisekė Juodupės gimnazijos komandai (auksinė žvaigždė), Pandėlio gimnazijos komandai (sidabrinė žvaigždė), mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ komandai (bronzos žvaigždė). Vienu tašku nuo „bronzinės“ komandos atsilikusi Kamajų Antano Strazdo gimnazijos komanda buvo nominuota paskatinamąja žvaigžde.

Mokiniai, duodami interviu po olimpiados, sakė, kad lengviausi klausimai buvo apie stiklą, gandrą, krušą ir visi žinojo, koks draugiškiausias gamtai transportas. „Labai įdomūs klausimai“, sakė auksinės žvaigždės laimėtojos Juodupės gimnazijos komandos ketvirtokė Ada, „gaila, kad kitais metais jau neturėsiu galimybės dalyvauti tokioje olimpiadoje, nes būsiu penktokė“, sakė ji. Po to vyko apdovanojimai, žvaigždžių įteikimas, fotosesija ir grįžimas namo su dovanomis, gera nuotaika bei naujomis žiniomis.



11 peržiūrų0 komentarų

©2021 Rokiškio Švietimo Centras.

bottom of page